Отборите на Дунав и Славия излизат един срещу друг в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Мачът ще се играе в Русе и с начален час 17:45. Двубоят ще бъде излъчен на живо по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG.

Диян Димов и Свилен Щерев са възстановени и са готови за завръщане в редиците на Дунав. В същото време отборът се подсили с германския халф Беркан Дурду.

В Славия Илиян Мицански и Дарко Тасевски ще бъдат на линия за двубоя в Русе. Янис Карабельов, Радослав Кирилов и Венцислав Бенгюзов обаче са под въпрос. Димитър Велковски е наказан, а от наказание се връща Антонис Стериакис.

Отборът на Славия няма загуба в Русе от 36 години. От 26 срещи между двата тима в североизточна България (русенци са домакинствали и в Разград) само една е завършила с успех с повече от един гол разлика за единия съперник. Това е станало на 7 април 1963 година, когато Дунав бие с 2:0.

В последните си 8 домакинства пък "драконите" така и не могат да прекършат "белите". Пет от тях завършиха наравно, а в другите три Славия спечели с 1:0.

Откакто Дунав завърна в елита през сезон 2016/17 г. изигра 116 шампионатни мача и вкара 5 гола в един-единствен двубой точно срещу Славия – при победата с 5:3 на 12 април 2019 г. в „Овча купел”.

Любопитен факт е, че Златомир Загорчич ще се изкачи еднолично до второто място сред чуждестранните наставници с най-много мачове в българския елит със 112-ата си среща начело първоначално на Литекс и после на Славия. Лидер е Люпко Петрович със 130.