Халфът на Славия Филип Кръстев говори пред журналистите, след като получи наградата за футболист на юли в efbet Лига.
"Най-напред искам да благодаря на всичките ми съотборници в Славия, с които направихме прекрасен минал сезон.
 
Първият мач от новия шампионат беше с злощастен край, но въпреки това се представихме доста добре. Контролирахме мача, но в крайна сметка загубихме две точки. Нормално е да има двубои като този с Черно море, защото и двата отбора искахме да победим. Трябва да го приемем обаче и да не повтаряме грешките си.
 
Предишния сезон като гости играхме по-добре, но аз лично нямам обяснение за това. Бяхме малко колебливи у дома и  затова този в шампионат ще се стремими да печели повече точки на нашия стадион.
 
Не ме е страх, че може да се контузя. Винаги играя на 100 процента и ще се влагам максимално до края на престоя ми в Славия. Не си поставяме определени цели, но искаме да сме сред най-добрите отбори в България", заяви Кръстев.
 
Халфът на Славия очаква с нетърпение гостуването на Лудогорец в петък.
 
"Мачовете в Разград са трудни за всеки отбор. Надяваме се да повторим играта от последния мач между двата отбора, когато ги победихме в София. Лудогорец записа няколко загуби напоследък и съм сигурен, че тези негативни резултати ще ги мотивират срещу нас. Въпреки лошия старт, те отново са фаворит за шампионската титла", сигурен е халфът.
 
Според него Славия има сили да отстрани Кукъси в Лига Европа. Столичани гостуват на албанския тим на 27 август, като двубоят най-вероятно ще се проведе в Тирана.

"Ще започваме проучване на съперника в Лига Европа. Отборът наистина е добър, след като участва в евротурнирите. Преодолим съперник са като цяло, можем да ги победим", заяви Кръстев.
 
 
В началото на следващата година Кръстев ще се присъедини към белгийския Ломел, където ще играе под наем от Манчестър Сити.
 
"Целта пред бъдещия ми отбор е да се класира в първа дивизия на Белгия. Поддържаме контакт с тях, следят ме във всеки мач със Славия. Знам, че трябва да бъда готов за момента, в който ще се присъединя към тях и работя ежедневно за това", коментира Кръстев.
 
 
Талантът призна, че ше стиска палци Манчестър Сити да спечели Шампионската лига.
 
"Този формат на турнира  е доста интересен. Не очаквам Сити да имат проблеми с Лион и се надявам да спечелят и финала", допълни той.