Футболистът на Славия Галин Иванов бе избран да Играч №1 на шестия кръг в родната efbet Лига. При получаването си на наградата той говори за моментното състояние на „белите“, за младите футболисти и националния отбор.

„Разбира се, че положителните резултати ни дават самочувствие. Три победи навън, все още не сме играли на нашия терен поради други обстоятелства, вие ги знаете. Имаме млади момчета, които започват да влизат в ритъм, имат доста качества. Надявам се не само навънка, но и вкъщи да побеждаваме“.

„Славия си ми е най на сърце. От 19-годишен съм там. Къде ходя, какво правя, все в Славия се връщам. Обичам си Славия, това си ми е моето място, а и ми е до нас. С колелото си ходя на тренировка“ (смее се).

„Националният отбор се случиха доста неща. Искаха млади футболисти, видяхме какво стана с тях. Разбира се, че, ако ме извикат, ще дам всичко от себе си за националния отбор. И преди съм имал доста добри игри, но не съм получавал повиквателна. Нека играят младите“.

„Има и такива, които си мислят, че знаят всичко. По-голямата част се допитват, слушат, попиват. Чуват какво им казваме и си взимат поуки. Не трябва само с млади, трябва и опитни. Покрай опитните трябва да се развиват, защото не са готови още за А група, да не говорим за националния отбор, за Шампионски лиги или Лига Европа. Виждате какви футболисти има. На по 20 години играят Шампионска лига финал, печелят мачове. Млади са на по 16-17 години, след това са опитни“.

Антон Узунов
7 снимки

„Честно казано не съм имал някой определен футболист, който да следвам. Когато отидох в Славия, имах доста респект от Данчо Петков, който тогава беше капитан на отбора. Не само аз, всички го уважаваха. Той се държеше малко по-твърдо с нас, което вече не, че го няма, но не се позволява на по-опитните да го правят, защото по-младите ще се обадят на мама и тати или на президента и ще се оплачат“.

„Същата философия си е, няма друг модел. Така си вървят нещата. След завръщането на Загорчич, Славия се справя добре. С тези футболисти, които има Славия, миналата година завършиха шести. Тази година се надявам да е по-напред в класирането. Знаете, че Славия не парадира с голям бюджет, не дава големи заплати. Налага юноши от клуба, дава шанс и така се самоиздържа, продава футболисти. Един апел към младите футболисти, ако искат да отидат в чужбина: трябва да са в Славия. Да започнат да тренират в школата, да се развиват и да отидат на по-добро място, защото това е шанс за тях, от който трябва да се възползват“.  

„Да, нарушиха ни подготовката. Два дена преди мача ни казаха, че няма да има мач. Ти се готвиш цяла седмица и изведнъж ти казват, че няма да има мач, което не е правилно. Трябва да се коригира това нещо. Има други хора, които трябва да решат тези неща. Не е хубаво така. Не сме само ние, и други отбори имаше така. Надявам се това да не се повтаря“.

„ЦСКА ги чака тежък мач, но се надявам да победят. Желая късмет и на Лудогорец. Дано да влязат в групите. Все пак сме българи и трябва да подкрепяме нашите отбори в Европа. Не да са плюем и да стискаме палци да не се класират. Напротив, трябва да е обратното и повече хора трябва да го правят, ако искаме да вървим заедно и да се развива спортът, държавата и да сме добре всички“.

Той коментира и казуса с многото отложени мачове заради евротурнирите.

„Най-добре да бяха спрели първенството и да видим кой къде ще се класира, пък след това да продължим нататък. Вижте, нямам против да се отлагат мачове, но да се каже една-две седмици предварително. Не може един ден преди мача да разберем, че няма да играем. Да чакаме да видим ще победят ли или няма да победят и тогава да се решава. Това не е правилно“, заяви Галин Иванов.