Вратарят на Славия Георги Георгиев бе награден днес за най-добър играч на 21-ви кръг в efbet Лига. Националът показа отлична игра и имаше огромна заслуга за победата на "белите" над Арда с 1:0 като гост.
 
В традиционната анкета на Пресклуб България той изпревари Марселиньо (Лудогорец), Брадли Мазику (ЦСКА), Мартин Камбуров (Берое) и Владимир Антов (ЦСКА).
 
Георги Георгиев призна, че се надява Славия да влезе в шестицата след редовния сезон в в efbet Лига.
 
"Опитваме се да извлечем максимума от всяка една тренировка и всеки един мач, за да може да не си въобразяваме някакви неща. Надявам се да влезем в шестицата, но не ни е фикс идея. Важното е, че показваме добро лице", заяви след награждаването 31-годишният вратар. 
 
Георгиев вярва, че България има всички шансове да се класира за финалите на Евро 2020. 
 
"До плейофа с Унгария всеки от играчите трябва да си направи равносметка какво предстои, да си подреди нещата, да бъде концентриран в този период от време, да мисли за режими и тренировки. Ако всеки го направи, нещата ще се получат.
 
Още не сме гледали видеа с мачове на Унгария, но  Галин Иванов и Георги Миланов са играли в унгарското първенство и казаха, че дяволът не е чак толкова черен. Имаме си своите шансове, но трябва да си вярваме повече - както ние в собствените си сили, така и вие в нашите сили", каза още той.