Отборите на Славия и Ботев Враца завършиха при резултат 2:2 в първи двубой от петъчната програма на шестия кръг на efbet Лига. Попаденията за „белите" отбелязаха Цветелин Чунчуков в 38-та минута и Георги Йомов в 59-та минута. За гостите пък попаденията вкараха Доминик Янков в 65-та минута и Мирослав Будинов в 79-та минута.

39 снимки

По този начин Славия записа 3-ти пореден двубой без загуба в родното първенство. „Белите“ събраха и актив от 8 точки след първите 6 мача на първенството. Ботев Враца, от своя страна, записа 4-ти пореден двубой без победа и общо 2-ро равенство от началото на сезона, събирайки актив от 5 пункта на този етап от шампионата.

Ангелов: Работим, за да изчистим грешките. Янков ме впечатли

Загорчич: Трябва да палим свещи, за да спрат контузиите, Ботев заслужи равенството

Двубоят започна с натиск на възпитаниците на Сашо Ангелов. Още в 4-та минута младият Доминик Янков успя да намери пространство пред наказателното поле на Славия, обърна се и отправи хубав удар, който беше париран отлично от стража на Славия Георги Георгиев. 

Напрежението пред вратата на „белите“ продължи. В 12-та минута гостите от Враца създадоха ново голямо положение. След изпълнение на корнер топката не беше ефективно изчистена и попадна в краката на Валери Домовчийски на задна греда, който стреля, но намери дясната греда на вратата на Георгиев.

Постепенно Славия напипа ритъма на двубоя и започна да владее топката повече. С шутове от далеч се отличиха Галин Иванов и Николай Дюлгеров, но така и не затрудниха истински Красимир Костов.

Все пак голът за момчетата на Златомир Загорчич дойде към края на първата част. В 38-та минута, след дълъг пас на Геогри Георгиев към Цветелин Чунчуков, нападателят се справи със защитниците на Ботев Враца и пласира чудесен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Костов, за да открие резултата.

 

Второто полувреме се оказа изключително дейно на столичния стадион „Славия“. Първо в 59-та минута Славия удвои своя аванс. Георги Йомов отбеляза, след като беше изведен зад гърба на защитата на Ботев Враца и не сгреши сам срещу Красимир Костов.

Само 6 минути по-късно обаче надеждата за състава на Ботев Враца се завърна. Младият талант на Лудогорец Доминик Янков, даден под наем в отбора на Сашо Ангелов получи топката на границата на наказателното поле на Славия и пласира чудесен удар в долния ляв ъгъл на Георги Георгиев. Стражът на "белите" нямаше никакъв шанс.

 

Това обаче не беше края на головата фиеста в „Овча Купел“. Резултатът беше изравнен в 79-та минута. Доминик Янков отново беше в центъра на събития, след като преодоля своя човек в отдясно и центрира в наказателното поле, където намери главата на Мирослав Будинов, за да стане резултата 2:2.

До края на двубоя зрителите на стадион „Славия“ видяха положения за Славия, сред които удари на Галин Иванов и Емил Стоев, но до нов гол така и не се стигна, като това означаваше и логично равенство между двата тима. ​След това развенство Славия заема 7-то място в калсирането на efbet Лига след шест двубоя. Ботев Враца, от своя страна, остана на 12-то място. 

Славия - Ботев Враца 2:2 

Съставите на двата отбора:

Славия: Георги Георгиев, Христо Попадийн, Емил Виячки, Милен Гамаков, Димитър Велковски, Георги Йомов, Николай Дюлгеров, Владислав Узунов, Славчо Шоколаров, Галин Иванов, Цветелин Чунчуков;

Ботев Враца: Красимир Костов, Андреас Васев, Апостол Попов, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Давид Рибейро, Даниел Генов, Доминик Янков, Илия Миланов, Христо Златински'