Наставникът на Славия – Хосе Мария Бакеро, отново не пожела да критикува футболистите си след четвъртата поредна загуба, която тя записаха в шампионата. В петък вечер „белите” отстъпиха с 1:3 на Ботев Пловдив на „Колежа”.

Ето какво сподели испанецът:

"Започнахме по добре мача, създадохме положения, успяхме да отбележим попадение, но след това допуснахме някои грешки. Ботев Пловдив е отбор, който знае как да играе добре на контраатака. Този път успяхме да запазим повече самообладание. През второто полувреме създадохме положения и показахме по-добро лице.

Но към момента ситуацията се отнася до психологическото състояние на отбора. Ще говоря с играчите, продължаваме да работим. Въпреки че всички си мислят, че нещата в Славия не са добре, аз съм сигурен, че ако продължим да тренираме както досега, резултатите ще дойдат.

Когато губим, винаги се търсят причините за това. Променяме формациите, променихме и днес през второто полувреме. Мисля, че това е адекватната система за този отбор,  но в крайна сметка, когато загубиш един двубой, ас лед това още един , логично е феновете да не са доволни и да са ядосани.

Приемаме ситуация, но аз продължавам да вярвам в този отбор, всичко е въпрос на време и борба.

Имахме някои цели за този двубой. Да играем футбола, който искаме. След двубоя с ЦСКА, в който играхме по великолепен начин, след това нещата тръгнаха в негативна посока за нас. Трябва да направим всичко възможно да печелим."