Играчът във фокус през 2024 година за Славия е Иван Минчев. Той има основна роля в средата на терена. От неговото представяне зависи до голяма степен и това на „белите“. С роля на атакуващ полузащитник, умело придава скорост и острота в дадени моменти и успокоява играта в други.

Да, чувствам се отлично. Старая се да помагам на отбора в защита и при изнасяния на топката, и при завършване на атаките. Мисля, че това е най-добрата позиция за мен“, сподели полузащитникът за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

2 гола в 26 мача не звучи стряскащо за съперниците, но друга да е силата на 32 годишния полузащитник. До този момент през сезона той е направил 1098 подавания, а близо 80% от тях са точни.

Едно от най-силните му качества са дългите пасове, с които извежда своите съотборници или променя фронта на бялата атака. 65% от всичките му 222 дълги подавания са били успешни, което определено е добър показател. Цели 28 пъти след подаване на Минчев се е стигало до удар към противниковата врата.

Позицията на Славия в класирането изглежда спокойна, но Минчев и неговите съотборници определено имат амбиции до края на сезона.

Надяваме се да сме в тази втора група, която да им даде възможност да изиграем 6 добри мача и ако може да се класираме на 7-ото място, ще го направим. Не е малка, но имаме по 2 мача с абсолютно всички конкуренти. Смятам, че и те няма да печелят всички мачове, а ние ако успеем да играем по този начин, както играем от началото на годината, значи няма да имаме проблем“, каза още Иван Минев.

В последния кръг от редовния сезон Славя се изправя пред сериозно предизвикателство в лицето на Крумовград. Мачът от 30 кръг е в петък, 19 април, от 20:00 часа по DIEMA SPORT и минута по минута в Gong.bg.