Опасността пандемията да прекрати футболния шампионат беше напът да ми донесе голямо лично разочарование. Това призна полузащитникът на Славия Янис Карабельов, който очаква с радост и голямо вълнение подновяването на шампионата.

24-годишният халф на „белите” е на мнение, че времето, с което разполагат тимовете от efbet Лига за подготовка преди рестарта на първенството, ще е достатъчно.

„Мисля, че времето е напълно достатъчно, за да се подготвим както физически, така и тактически. Мисля, че футболистите получиха една неочаквана почивка, която за нас дойде в един неподходящ момент, но мисля, че до началото на първенството ще сме готови”, коментира Карабельов пред NOVA.

Славия бе един от тимовете, които бяха пряко засегнати от коронавируса,с лед като защитникът Емил Виячки бе диагоностициран с COVID-19.

Карабельов вярва, че тимът на Славия ще се завърне към положителната серия, в която се намираше преди прекратяването на шампионата и дори изрази надежда, че „белите” имат реални шансове за класиране в европейските клубни турнири.

Чуйте интервюто на Янис Карабельов във видеото.