Ръководството на Славия усилено работи по потенциален трансфер на един от лидерите в състава си. Австралиецът с гръцки произход Питър Макрилос направи отлични впечатления с изявите си по нашите терени през пролетта и е предизвикал интереса на клубове от Русия и Белгия.

Точно дербито с Левски довечера може да ускори евентуална сделка. Ако Макрилос потвърди, че се намира в силна форма в първите официални срещи от новия сезон, трансферът му със сигурност ще се случи. Президентът Венци Стефанов се е разбрал с агентите на футболиста при какви условия ще го пусне.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
13 снимки

Интересното е, че както „Мач Телеграф“ вече писа, Макрилос е бил предложен първо на треньорския щаб на Левски през зимата. От там обаче така и не са отговорили дали проявяват интерес. След това австралиецът е бил одобрен от Любослав Пенев за попълнение на Царско село, но не се е разбрал за заплатата си с клуба, базиран край столичния околовръстен път.

В Славия Макрилос получава скромна за стандартите дори на нашето първенство заплата. „Белите“ обаче са доказали, че могат да бъдат успешен трамплин за добрите играчи и лесно им дават път за развитие.

Макрилос не е единственият, с който от „Овча купел“ са готови да се разделят дори и след началото на новото първенство. Младите Андреа Христов и Калоян Кръстев също провокират интерес от чужбина, както и още няколко от футболистите в състава на Златомир Загорчич.

Повече подробности можете да прочетете в днешния брой на „Мач Телеграф“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.