Футболистът на Славия Кристиан Добрев беше избран за играч на деветия кръг на първенството, след като вкара два гола за успеха с 2:1 над Локомотив София. Крилото даде мнението си за успеха над "железничарите" и поражението от ЦСКА вчера. 

Антон Узунов
8 снимки

„Спечелихме много важни три точки. Радвам се, че допринесох за успеха“, заяви след награждаването Кристиян Добрев. Той припомни, че преди година е разтрогнал договора си с Ботев Пловдив по взаимно съгласие и е избрал да продължи кариерата си в Славия. Една от причините да вземе това решение е много добрата възможност за развитие на младите футболисти в най-стария столичен клуб, поясни халфът. Той разкри, че отначало му е било трудно, но след една година се е адаптирал. Има желание да получи шанс за изява в чуждестранен отбор, но сега приоритетът му е да се докаже в Славия. „Най-важно е да играя в Славия редовно. Искам да се утвърдя като титуляр!“, каза Кристиан Добрев.

„Не изиграхме мача срещу ЦСКА както трябва. Задържахме топката, но фалът на Турицов беше за червен картон и ако беше отсъден, мачът можеше да продължи в съвсем различна посока“, изрази своето разочарование крилото.

„Всички бяха на много по-високо ниво отколкото в България. Ставаш с футбол, лягаш с футбол“, каза Добрев и добави, че най-много му е тежала психически самотата. Иначе, смята той, с труд и воля може всеки да се адаптира към по-строгия режим и тренировките, които са по-тежки и трудни от тези у нас.