Президентът на Славия - Венци Стефанов, заяви пред Gong.bg, че мениджърът Николай Жейнов шантажира младите футболисти и техните родители. По този начин шефът на "белите" отговори на агента, който вчера даде пресконференция, на която разкри неговата истина за трансфера на Филип Кръстев в Манчестър Сити.

Ето какво заяви Венци Стефанов:

"Омръзна ми да слушам глупости и лъжи от лицето Николай Жейнов по адрес на футболисти, мои колеги и за трансфера на Филип Крастев в Манчестър Сити. Мениджъри като Жейнов пречат на развитието на младите футболисти. Имам доста да кажа по тази теми и да изложа сериозни аргументи. Този мениджър бил презентирал Филип на някакъв си лагер в Анталия. Невиждани глупости. Гледали го в контрола? И затова ли Манчестър Сити даде толкова много пари за Кръстев?

Много е важно да се знае, че Филип сам се презентира с доброто си представяне. Той от малък е в Славия. Преди 10 години, още по времето на Тарханов, бяхме в град Самара и Филип остави отлични впечатления. От дете го познават в Русия. Нямам представа защо родителите на Кръстев имат доверие на Жейнов. Може би се е възползвал от това, че той не винаги е бил на терена. Това е нормално за неговите години. Когато един футболист е млад, представянето му е на приливи и отливи. Редува силни и слаби мачове. Самият Филип го знае и го е споделял с мен.

Lap.bg
14 снимки

Представяте ли си докъде му стига наглостта на Жейнов да прави разбор на гранд като Манчестър Сити? Той ги изкара некомпетентни. С какво право? Били сме си измисляли, че Лестър е проявявал интерес към Филип Кръстев. Ние нищо не сме казвали. По този начин той обвинява в лъжа медия като Дейли Мейл, която написа статия. 

Жейнов шантажира клубовете и родителите. Препоръчвам му да спре да го прави, тъй като не е здравословно. Случаят в Пловдив е самата истина. Заплашвал е свой колега заради футболист. Неслучайно мениджърът Калоян Иванов призна, че е викал полиция, тъй като с Жейнов е имало 6 якички момчета, които иначе нямат нищо общо с футбола. 

Жейнов работи с лъжи, шантаж и подмолно. Клубове като Арда и Локомотив Пловдив го изгониха. Славия също не иска да чува за него. Сигурен съм, че скоро ще го разкрият и няма да бъде желан в Манчестър Сити. 

Lap.bg
14 снимки

Вчера ми размахва договор. Искам да уточня, че това е предварително споразумение, което е конфиденциално. Явно е стигнал до него, тъй като се е заврял на родителите. Той няма нищо общо с трансфера. Постоянният договор не е в него. В трансфера на Филип участвахме аз, Петър Костадинов, Лъчо Танев и велик български футболист. Лично аз водих разговори с Чики Бегиристайн. 

Кръстев бил взимал по-ниска заплата от футболисти на Левски и Берое? Аз доколкото знам в Левски има играчи с по 30-40 хиляди евро месечно. Договорът на Кръстев тепърва ще се разглежда. Сега взимал 10-20-30 хиляди? След 1-2 години може да започне да получава по 2 милиона на година. Сигурен съм, че с качествата, които притежава, ще си ги заслужи. Това е политиката на голяма империя като Манчестър Сити.

Жейнов да не си приписва заслуги, защото му миришат краката и няма достатъчно умствен багаж. Той е вреден за българските таланти, защото само ги лъже и ги подвежда. Колкото по-далеч стои от футболистите, толкова по-добре за тях. 

Мениджър дава пресконференция. Зад него се видя една книга. Той няма право да черни името на един много заслужил човек, тъй като е много далеч от тази личност. 

Искам да отправя един призив. Родителите не бива да се доверяват на Жейнов, тъй като този човек само може да им навреди. Славия затова избягва да работи с подобни мениджъри. Жейнов трябва да мълчи, защото е вреден за футбола.