Отборите на Левски и Славия излизат един срещу друг в първи двубой от 29-тия кръг на първата шестица в efbet Лига. Срещата, която ще се играе на "Герена", е с начален час 18:00 и ще бъде предавана пряко в ефира на DIEMA SPORT. Ние от Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя минута по минута. 

Левски влиза в столичното дерби след важен успех в Стара Загора срещу Берое с 2:1, който прати тима на Георги Тодоров на 2-то място във временното класиране при три оставащи срещи през тази кампания. Евентуален успех срещу Славия в не малка степен ще представлява огромна крачка към бетонирането на мястото в евротурнирите за "сините". 

Славия, от своя страна, вижда възможност при постигането на успех да се приближи на едва точка зад днешния си опонент в класирането. "Белите" постигнаха успех срещу Локомотив Пд като гост, след което направиха 0:0 с ЦСКА, за да съхранят мечтите си за място в топ 3. Сега играчите на Златомир Загорчич ще са надъхани за нов успех далеч от стадиона в Овча Купел. 

По-рано през сезона двата тима си размениха по един успех като гост, като предстои да се види дали тази тенденция ще продължи и днес на "Герена".