Отборът на Славия гостува на Монтана днес от 20:00 часа в двубой от група Б на втората осмица в efbet Лига. Двубоят може да бъде следен минута по минута с Gong.bg и пряко в ефира на DIEMA SPORT.

При успех "белите" ще направят решителна крачка към оставането си в елита. Славия беше вече веднъж застрашен от изпадане през 2017 година, но се спаси след победи в баражите срещу Локомотив Горна Оряховица и Нефтохимик. 

Антон Узунов
70 снимки

Общото и тогава и сега е, че треньор е Златомир Загорчич, който се завърна на "Овча купел" именно с тази мисия. Сръбският специалист няма да разчита на двамата си капитани - Андреа Христов и Димитър Рангелов, които отпаднаха от групата поради контузия и наказание. 

Треньорът на Монтана Атанас Атанасов няма да разчита на нападателя Тони Тасев, който получи червен картон при загубата от Ботев Враца с 0:1, както и на трайно контузения Раян Сенхаджи. 

Последният замина за Франция, където ще се подложи на операция и няма да играе до края на сезона. 
Отсъствието на Тасев е голям удар за домакините, тъй като със своите 5 гола и 3 асистенции той е участвал в 35 процента от головете на тима си. 

Вероятни състави: 

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Цонков, Михов, Кики, Ангелов, Каменов, Минков, Айтов, Георгиев, Кръстев. 

Славия: Вуцов, Антовски, Виячки, Гандри, Томбак, Тасевски, Вълчев, Кирилов, Макрилос, Стоев, Кръстев.

съдия: Георги Кабаков