Нападателят на Етър Миси Мезу обвини в расизъм вратаря на Славия Светослав Вуцов, който е син на Вили Вуцов. 24-годишният габонец написа във Фейсбук, че стражът на "белите" го е нарекъл „маймуна“ по време на мача. Мезу твърди още, че е сигнализирал за това главния съдия Валентин Железов, който си е затворил очите и го е предупредил, че ще му покаже жълт картон.
Веднага след края на двубоя във Велико Търново нападателят на Етър, който беше сменен в 74-ата минута нахлу на терена и поиска обяснение от Вуцов. Вратарят на Славия се опита да му се извини и му подаде ръка, но афектираният Мезу отказа да я приеме. Треньорът на вратарите в Етър Тодор Кючуков се опита да успокои нападателя, но без успех. 
 
Ето какво написа Меси Мезу във Фейсбук:
 
„Днес се случи нещо лошо. Събитие, което няма място на футболен терен или в живота. Да бъдеш обиждан заради цвета на кожата, религията или друга причина е неприемливо. Когато предупредих съдията, че противниковият вратар ме обижда с “маймуна“ той не чуваше и дори ме предупреди за жълт картон. Опитах се да говоря с него, казвайки му, че е сериозно, но той не направи нищо. Питам се: Какво трябва да се направи, за да спре това? Не съм първият, нито последният, който страда от подобна ситуация, но съм уморен, не мога да издържам повече такива неща. Затова ще направя всичко възможно, за да се уверя, че расизмът няма място във футбола и света като цяло. Спрете расизма!!!!“