Футболистът на Левски - Карлос Охене, няма да вземе участие в гостуването на Славия поради контузия. 31-годишният полузащитник все още не е възстановен след увреждане на коляното и ще пропусне мача на стадион „Овча купел“ в неделя.

Травмата му се влоши по време на последния мач срещу ЦСКА 1948 (4:2), което наложи неговата смяна на полувремето. На негово място в игра се включи Клемент Икенна. Охене може да се наложи да претърпи операция, за да се възстанови напълно, но все още не е ясно дали тя ще бъде извършена скоро или ще се отложи за зимната пауза.

Треньорът на Левски Станислав Генчев пък се колебае кого да постави на позицията на Охене пред защитата. 21-годишният Икенна, който го замести в Бистрица, не успя да убеди, че е готов за по-отговорна роля. Генчев обмисля дали да не заложи на капитана Вандерсон Цунами, който игра на тази позиция в края на мача с ЦСКА 1948.

Ако това стане, Кристиан Макун ще бъде поставен като трети централен защитник. Венецуелецът все още не е в най-добрата си форма, но показа стабилна игра при своя дебют в Бистрица. Вероятността Охене да се възстанови навреме за мача в неделя е минимална.

подкрепя българския спорт