Футболният клуб Славия честити избора на Николина Христова за член на Изпълкома на Международната федерация по гимнастика. Христова, която е бивш генерален секретар на Българската федерация по акробатика, спечели гласуването по време на Конгреса на централата в Доха (Катар) със 109 от общо 157 гласа.

България за първи път ще има член в Изпълкома на Международната федерация по гимнастика. Зад кандидатурата на българката застана лично Моринари Ватанабе, президент на организацията, припомнят още чрез официалния си сайт от Славия.

Николина Христова, която е съпруга на изпълнителния директор на Славия Веселин Събев, влезе в най-висшия ръководен орган на световната централа, след като беше избрана за президент на Техническия комитет по акробатика.

“Изпълнихме нашата задача на 100 процента, няма как да не сме доволни. България винаги се е представяла по най-достойния начин. Всеки избор е много труден. Напрежението беше много голямо, но важното е, че успяхме. България е с големи традиции в гимнастическите спортове и това има голямо значение. Когато хората имат доверие към нас, то се вижда и те го показват”, заяви Николина Христова.

подкрепя българския спорт