Опитният страж на Славия Георги Петков грабна приза за „Играч на мача” при успеха на „белите” срещу Левски с 1:0. Петков се изуми на агресията от „сините” футболисти спрямо Атанас Кабов, който замени Левски със Славия съвсем наскоро и призна, че не разбира злобата на хората.

„Най-важното е, че си повярвахме. Два или три мача падаме в последните секунди, но днес точно срещу Левски момчетата се раздадоха и победихме”, започна Петков.

Антон Узунов
100 снимки

„Така са наредени нещата, че това трето място, което спечелихме, както и малкото почивка, която имахме, след това Загорчич си тръгна, и мисля, че се събраха 1-2 загуби и сега останахме опитните футболисти да дърпаме каруцата. Свихме се малко и не показвахме играта, която трябва. Нас ни чака много тежка година, защото има нови играчи, както се вижда и по-млади, така че ще ни е трудно и няма да се предаваме. Мисля, че нещата ще се получат”.

„В ситуацията за гола видях, че защитата на Левски е на центъра и бях сигурен, че ако уцеля добре топката ще изведа някой. Радвам се, че Калоян вкара гола, но можехме в 42-ата минута да решим всичко, тъй като Кабов можеше да вкара вда гола. Неприятно е момче, което идва от Левски, да бъде малтретирано така. Не знам тази злоба какво е, постоянно е в хората. Така е решил, видял е перспектива в нас”, говори за Кабов.

„Ако тръгна да обръщам внимание на всеки, който е на стадиона, трябва да съм свършил с футбола. Нито говоря към феновете, нито нищо. Какво означава първи избор? Когато Славия има нужда от мен, аз съм готов да помагам. Надявам се да съм жив и здрав да продължавам да играя. Не се притеснявам, защото имаме уникално момче – Стефан Вуцов. Бъдещето е пред него и дано скоро да дебютира. Той има много качества, за да е при нас, ние го подкрепяме”.

„Нека новият треньор да опознае футболистите първо, защото той е работил само с трима-четирима от предния му престой. Вярвам, че нещата ще се получат”, завърши Георги Петков.