Пирин посреща Славия в интригуващ мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" в Благоевград започва в 21:00 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя. 
 
Домакините ще преследват първата си победа от началото на сезона. "Орлетата" повеждаха и в трите си мача досега, но не успяха да спечелят нито един. За отбелязване е, че всички голове на Пирин бяха в първите 10 минути - при загубата от Локомотив Пд (1:2) и равенствата с ЦСКА 1948 (1:1) и Спартак Варна (1:1). Срещата със Славия пропуска Станислав Костов, който още не е възстановен. През седмицата в клуба се бившият треньор на тима Радослав Митревски, който ще бъде главен треньор в детско-юношеската школа на Пирин.
 
Отборът на Славия пристига в Благоевград без контузения Георги Вълчев. В дните преди двубоя "белите" победиха Марек с 3:1 в контрола, която бе играна заради отложения мач с Левски.  В първите си два мача отборът от "Овча купел" спечели в гостуването на Спартак Варна, а след това загуби у дома от Черно море.