Мениджърът Петьо Костадинов разказа за начина как се е развила сделката за Филип Кръстев с Манчестър Сити. Той сподели и каква оценка е поставена на младока.

„Взе се решение да направим анализ на мача с Левски на „Герена“, както и въпросния скаут на Манчестър Сити на Балканите. 55 са позициите, по които да се направи оценка. Направихме паралелна такава за Филип Кръстев. Финалната му оценка е 8,86. Изготвена е от Цветан Тасев и потвърдена от мен“, каза Костадинов.

„На 7 май г-н Орманджиев ми звънна и ми каза да имам готовност, защото от Сити ще звъннат за предварителни разговори. Оттук нататък се обадих в Славия и поисках пълномощно да представлявам Кръстев в Манчестър Сити. Тук Жейнов наговори куп глупости. Преговаряхме с един човек. Поради това поисках пълномощно от Славия за Манчестър Сити. Не съм искал да бъда агент на Кръстев. С всеки клуб, с който съм работил съм в коректни отношения“, добави още той.

„Фил Робинсън се обади на 9-и. Зарадваха се, че оценката беше по-ниска с 20 единици, защото тяхната е по-висока. Казаха, че сме направили коректна и точна оценка“, заяви Костадинов.