Локомотив Пловдив приема Славия в 27-ия кръг на efbet Лига и първи от плейофната фаза на шампионата. На "Лаута" един срещу друг ще излязат отборите, които предлагат на феновете атрактивен футбол и не случайно са тимовете, които се намират под пара в първенството. Това е сблъсък и на треньорите динозаври - Бруно Акрапович и Златомир Загорчич са начело на отборите си от 2017 година, което ги прави най-дълго задържалите се наставници в последните години.


Двубоят между Локомотив Пловдив и Славия ще стартира в 18:45 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на платформата PLAY DIEMA XTRA, както винаги Gong.bg ще проследи на живо всичко най-интересно от сблъсъка на "Лаута".


За "черно-белите" този двубой ще е под знака на предстоящи реванш от 1/2-финалите за Купата на България срещу Левски във вторник. Преди дни треньорът на "смърфовете" Бруно Акрпаович заяви пред Gong.bg, че няма как да пренебрегне срещата с "белите" и в отбора мислят мач за мач. Все пак босненският специалист може да направи няколко корекции в тима, за да освежи играта си и в същото време да запази някой играч за сблъсъка на "Герена". Наказан за този мач е Милош Петрович, докато останалите футболисти са готови за този двубой.

От своя страна Славия излиза в този мач под знака на големия трансфер, който осъществиха столичани през седмицата, продавайки таланта Филип Кръстев на Манчестър Сити. Треньорът на "белите" Златомир Загорчич няма да може да разчита на трайно контузения Дарко Тасевски и на изтърпяващия наказание Янис Карабельов. Дилема пред Златомир Загорчич е на кой да заложи за върха на атаката. Цветелин Чунчуков се развихри срещу Царско село и отбеляза две попадения за успеха с 3:1, но в предишния мач срещу Берое разочарова. В същото време шанс срещу Локомотив Пловдив може да получи Ивайло Димитров, който в началото на годината показа добра форма.

Тимовете от 2-ро до 6-о място са много близо в класирането и всяка грешка в следващите пет мача може да е фатална. В момента Локомотив Пловдив се намира на 2-ата позиция в класирането с актив от 50 точки, докато Славия е пета с пет по-малко.