Халфът на Славия Славчо Шоколаров даде интервю преди двубоя на "белите" срещу Царско село от 12-тия кръг на efbet Лига. Полузащитникът коментира значението на победата при гостуването на Ботев Пловдив в предишния кръг, дошла именно след него гол. Той също така сподели оптимизма си, че след връщането от контузии на редица играчи Славия ще вдигне нивото на своето представяне значително.

"Усещането да вкарам срещу Ботев е хубаво. Това, разбира се, не ми е първи гол в елита, но винаги е хубаво да допринесеш на отбора за възвръщането на самочувствието на отбора. Имахме тежка серия без победа навън и мачът с Ботев трябваше да бъде спечелен на всяка цена. Без помощта на моите съотборници обаче нямаше да успея да се разпиша", коментира Шоколаров.

"Определено се чувствам най-добре в средата на терена, това беше така и когато играех в Черноморец. Играл съм обаче и централен защитник, ляв бек, десен бек. Където ме сложат се старая да се справям добре. Не смятам, че съм дефанзивен полузащитник, просто там играя и засега се полчуава. Чувствам се добре засега".

"Най-голямото нещо, което ми помага е, че се раздавам на 100% във всеки мач. В последните мачове поддържам добро, постоянно ниво и това помага на отбора. Това се постига на първо време на тренировки и мисля, че всичко се подобрява с течение на времето. Цялостната агресивна игра на целия отбор допринася за многото спечелени единоборства, които имам. Същото важи и за успешните пасове".

"Имахме много контзузени и това ни се отрази негативно определено. При толкова контузии нещата не се получават и на тренировка. Сега нещата се подобряват, тъй като по-голямата част от хората с травми се завърнаха. Имаме отбор със страхотни качества, но трябва да се подобрим в защита. Ако това стане определено ще тръгнем нагоре".

"Царско село показа, че могат да играят футбол. Ще бъде труден мач. Те събраха опитни и добри играчи. Мисля обаче, че ако сме на нужното ниво няма да имаме проблеми да спечелим двубоя", завърши Шоколаров.