Отборите на Славия и Монтана не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в първия си мач от плейофната фаза в групата за оставане в елита. Андреа Христов си вкара автогол в 10-ата минута и даде аванс на гостите, но Георги Вълчев възстанови равенството в добавеното време на първата част, което се запази и до края. 

Антон Узунов
36 снимки

И двата тима се хвърлиха здраво в този двубой и стояха равностойно на терена. И двете попадения паднаха през първата част, но през второто полувреме вратарят на "белите" Светослав Вуцов направи няколко отлични намеси, с които запази точката за своя тим.

Това равенство обаче не помага на нито един от двата отбора в битката за оставане в елита и за по-добра позиция в крайното класиране.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

Отзивите след двубоя:

Атанасов: Само с равенства няма да стане


В първите три минути на срещата домакините владееха повече топката, но удари липсваха.

Минута след това Монтана организира първата си атака в двубоя. Николай Минков центрира опасно в наказателното поле на Славия отляво, но там няколко футболисти на “сините” се разминаха с топката и не успяха да нанесат удар. Най-близко да стори това бе Владимир Айтов. 

В 10-ата минута гостите успяха да излязат напред в резултата, но е без малко късмет. Топката бе центрирана в наказателното поле на домакините от Тони Тасев, където Андреа Христов се опита да попречи на Николай Минков да стреля, но вместо това засече с глава кълбото в собствената си врата - 0:1.

Четири минути след това монтанци бяха много близо до втори гол. Тони Тасев стреля директно от пряк свободен удар пред наказателното поле на домакините, но топката се отби от напречната греда.

В 20-ата минута Петер Макрилос шутира пред наказателното поле с десния крак, но неточно над вратата.

В следващите минути Славия опита да натисне съперника, но без успех. Играчите на гостите стояха компактно в отбрана и не оставяха шансове за „белите“. Футболистите на Монтана също опитваха да измислят нещо в предни позиции, но без успех. 

Домакините имаха шанс да изравнят в 38-ата минута, когато след центриране от корнер Георги Вълчев стреля с глава, след като надскочи вратаря Макенджиев, който увисна, но топката премина покрай лявата греда на вратата на гостите.

В 41-ата минута се получи спорна ситуация в половината на домакините. Николай Минков навлезе опасно в наказателното поле, а Надер Гандри се хвърли доста опасно на шпагат в краката му. Гостите веднага поискаха отсъждане на наказателен удар, но съдията остана безмълвен.

Две минути преди края на първата част отново "белите" имаха отична ситуация за попадение. След една отбита топка Макрилос успя да я овладее и се промъкна между двама футболисти на Монтана, след което шутира от границата на наказателното поле, но Макенджиев се намеси отлично и изби в ъглов удар.

В добавеното време на първата част Славия изравни. "Белите" организираха отлична атака, при която Михаил Александров получи топката отдясно и пусна пас в наказателното поле, където съвсем сам бе оставен Георги Вълчев. Халфът стреля, топката се отби от терена, удари се в дясната греда на Макенджиев, който вдигна ръце, очаквайки топката да излезе в аут, и влезе във вратата за 1:1.

В началото на второто полувреме двата тима търсеха път към противниковата врата, но до по-сериозно положение така и не се стигна.

В 52-ата минута Димитър Рангелов задържа добре топката и навлезе на скорост в наказателното поле на гостите, но стреля високо над вратата. Две минути след това Сергей Георгиев стреля от границата на наказателното поле, но също неточно.

След точно час игра "белите" създадоха нова опасна ситуация. Макрилос проби добре отляво и навлезе в наказателното поле, но не успя да нанесе удар и топката му бе отнета. Тя обаче стигна до Емил Стоев, който стреля опасно, но бе блокиран.

В 64-ата минута Александър Башлиев центрира към дъгата на наказателното поле, където бе Николай Минков. Нападателят на Монтана пое добре и стреля, но и той не беше точен в мерника си.

Десет минути по-късно вратарят на домакините Светослав Вуцов се отчете с три отлични спасявания в рамките на секунди. Първо той отрази коварен изстрел от дистанция на Николай Минков, а след това успя да излезе бързо и да парира удар в наказателното поле на Сергей Георгиев. Последва нов изстрел на Минков, който бе отразен от Вуцов със страхотен рефлекс в корнер.

В 84-ата минута отново Вуцов бе последна преграда пред това Монтана отново да поведе в резултата. Тони Тасев отправи страхотен изстрел от около 25-30 метра, като топката падаше точно под гредата, но младият страж на "белите" се справи по блестящ начин, като изби над вратата в ъглов удар.  

До края на двубоя нови опасни ситуации липсваха и резултатът се запази същия - 1:1.


FT | СЛАВИЯ – МОНТАНА 1:1

0:1 Андреа Христов (автогол) 10'

1:1 Георги Вълчев 45+1'

Стартови състави на двата отбора:

СЛАВИЯ: 13. Светослав Вуцов – 55. Андреа Христов (к), 23. Емил Виячки, 75. Надер Гандри, 19. Филип Антовски, 70. Михаил Александров, 77. Георги Вълчев, 7. Петер Макрилос, 10. Радослав Кирилов, 71. Емил Стоев, 8. Димитър Рангелов

Резерви: 1. Георги Петков (вр), 22. Дарко Тасевски, 3. Ертан Томбак, 14. Ивайло Димитров, 9. Калоян Кръстев, 73. Мартин Сораков, 11. Владислав Узунов​

Старши треньор: Златомир Загорчич

МОНТАНА: 30. Благой Макенджиев – 25. Александър Бешлиев, 3. Иван Михов (к), 24. Енагнон Давид Кики, 33. Стефан Цонков, 6. Янко Ангелов, 10. Владимир Айтов, 23. Сергей Георгиев, 19. Росен Кръстев, 8. Тони Тасев, 11. Николай Минков

Резерви: 1. Марио Кирев (вр), 13. Йордан Йорданов, 4. Радослав Терзиев, 22. Стефан Каменов, 2. Валери Христов, 17. Адам Буджамаа, 26. Стоян Предев​

Старши треньор: Атанас Атанасов


Главен съдия: Станислав Тодоров, град Шумен

Стадион: „Славия“, град София