Ден след като Славия записа равенство 1:1 с Лудогорец, клубът обяви раздяла с трима футболисти. "Белите" прекратиха договорите на Илиян Мицански, Владислав Узунов и Николай Дюлгеров. Тримата се разделят с отбора по взаимно съгласие.

Мицански, Узунов и Дюгеров не влизат в плановете на треньора Златомир Загорчич за пролетта и това е довело до раздялата с тях.

Нападателят Илиян Мицански не успя да се пребори за титулярното място и през този сезон изигра едва три двубоя в първенството, в които отбеляза едно попадение. В много от мачовете Загорчич залагаше на Калоян Кръстев или Радослав Кирилов на върха на атаката на тима.

Владислав Узунов е носител на Купата на България, но той имаше предимно периферна роля при "белите" през този сезон, след като сръбският специалист предпочиташе в центъра на терена да залага на Янис Карабельов и Славчо Шоколаров.

Николай Дюлгеров дойде на "Овча Купел" през юни след престой в македонския Работнички. Но не успя да се пребори за титулярно място при "белите" и изигра едва осем мача за първенството.

Испанският защитник Давид Хуманес, който има договор със Славия ще бъде преотстъпен на отбор от елита.

Същото важи и за трима от талантите в клуба Александър Златков, Мартин Ачков и Христо Иванов. За тях е решено да бъдат преотстъпени в други клубове през пролетта, но все още няма яснота в кои отбори ще се обиграват младоците.