Отборът на Славия посреща Евтър Велико Търново в последния си мач от сезона в efbet Лига. Срещата стартира в 20:00 часа на стадион „Славия” в София. Мача може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще проследим развитието на двубоя минута по минута.

Срещата е без никакво значение за двата тима. Славия вече си осигури оставане в efbet Лига, докато Етър пък изпада от елита. Ситуацията за великотърновци обаче може да се промени, ако от БФС решат да променят формата на шампионата и през тази кампания няма изпадащи. Очаква се окончателното решение на специално създадената комисия по случая, да се произнесе до дни.

Представянето на двата тима в плейофите за оставане в елита бе на двата полюса. Възпитаниците на Златомир Загорчич показаха характер и не допуснаха нито една загуба в петте си мача до този момент, което им гарантира оцеляването. В същото време Етър инкасира четири поражения и едва едно равенство.

В групата на „белите” за днешния мач не попадна ветеранът Георги Петков.

Срещата на стадион „Славия” ще бъда наблюдавана от скаута на полския ЛКС Лодс Лукаш Мика, който в последните дни е в България, за да търси таланти.