Славия е на път да продаде пореден свой играч в чужбина. Левият бек на “белите” Димитър Велковски е пред трансфер в елитен полски тим. Интересът към него датира още от средата на декември. Очаква се до дни двете страни да постигнат окончателна договорка.
 
Продажбата на 24-годишния Велковски със сигурност ще наложи привличането на нов краен бранител. Той дойде на “Овча купел” през лятото на 2018 година от Локомотив Пловдив и веднага се утвърди като титуляр.
Днес от 15,00 часа на своя стадион столичани ще направят първа тренировка за годината. Те са последният отбор от efbet Лига, който започва подготовка за пролетния дял.
 
Час преди заниманието старши треньорът Златомир Загорчич ще даде пресконференция, на която ще бъдат представени и новите попълнения. Засега те са две - завърналият се нападател Ивайло Димитров и крилото Георги Вълчев. Косъма игра под наем в Етър през есента, тъй като имаше договор с Арда Кърджали. Вълчев идва от Ботев Враца.
 
От Славия си тръгнаха четирима играчи. Владислав Узунов подписа с Ботев Враца, Славчо Шоколаров отиде в ЦСКА 1948, а свободни да си търсят нови отбори са още Илиян Мицански и Николай Дюлгеров. Давид Муньос се очаква да бъде даден под наем. Подготовка едва ли ще започне Галин Иванов, който иска да напусне./Тема Спорт