Ръководството на Славия се обяви против расизма във всичките му форми. "Белите" пуснаха официално писмо на сайта си, с което предупреждават, че ще следят стриктно и ще санкционират всички прояви на подобно поведение на клубния стадион.

"На вниманието на футболисти, треньори, служебни лица, ангажирани пряко с организацията и провеждането на официални футболни срещи на ст. "Славия". Уважаеми гости и представители на клуба, Славия обявява най-категорично, пред всички вас, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да толерира каквито и да са изяви на расизъм преди, по време и след срещите на нашите представителни отбори.

"Ще следим стриктно за расистки скандирания и обиди и ще санкционираме нарушителите според изискванията на законите в страната и наредбите на БФС, УЕФА и ФИФА. Всички опити на расизъм и ненавист на терена, трибуните и административните зони веднага ще бъдат отчитани, възпрепятствани и пресичани, а имената на извършителите ще бъдат вписвани в официалните протоколи на срещите и впоследствие ще бъдат публично порицавани и санкционирани. Призоваваме към стриктно придържане към възприетите норми за поведение и за нетърпимост към всяка расистка реплика, скандиране или жест". 

Нека не забравяме, че само общите ни усилия биха изкоренили проявите на отявлен расизъм и човеконенавист и биха осигурили ведра и спортменска атмосфера на стадионите", пише в писмото на "белите".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.