ЦСКА посреща Славия в мач от 7-ия кръг в efbet Лига. Двубоят на стадион „Васил Левски“ е с начален час 20:45 и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от срещата в Борисовата градина.
 
"Червените" бяха безпогрешни в трите си мача досега - срещу ЦСКА 1948, Пирин и Черно море и очакват с оптимизъм двубоя със Славия. Отборът проведе кратък лагер в Банско по време на паузата за националните отбори и изигра една контрола - победи с 4:1 тима на домакините. Един от головете вкара възстановеният след контузия Федерико Варела, който се завръща в групата на отбора след дълго отсъствие.
 
ЦСКА се подсили с двама нови играчи - Калоян Кръстев от Славия и Карло Мухар от Лех Познан. Очаква се двамата да дебютират с "червената" фланелка срещу Славия. На "Армията" взеха решение да преотстъпят талантите Християн Петров и Радослав Живков, които вече са част от Литекс.
 
Славия пристига на "Армията" като лидер в efbet Лига, което дава допълнително самочувствие на играчите. Статистиката показва, че "белите" не са вкарали гол в последните 4 двубоя между двата отбора, но това не притеснява Загорчич и компания.
 
На "Овча купел" също се подсилиха по време на шампионатната пауза - след кратка авантюра в северномакедонския Брегалница Щип халфът Иван Минчев подписа договор със Славия. Обстановката му е добре позната, тъй като неотдавна той игра в тима. От една седмица с отбора тренира и Валери Божинов, но неговото оставане не е сигурно. 
 
В края на миналата седмица Славия загуби с 0:1 от Ботев Пд в контрола с автогол на Емил Виячки.