Славия и Черно море не излъчиха победител, завършвайки при резултат 1:1 в мач от плейофната фаза в efbet Лига. След нулево първо полувреме Евгений Сердюк откри резултата за гостите с красив гол, но страхотно изпълнение на Емил Виячки в 78-ата минута възстанови равенството.

По този начин "моряците" пропуснаха шанса да се доближи до третото място в класирането, което е заемано от Ботев Пловдив с актив от 49 точки, докато варненци остават с 46. От своя страна "белите" са шести с 37. 

Антон Узунов
72 снимки


Двубоят е с начален час 19:00 и ще може да бъде наблюдаван пряко по DIEMA SPORT. Тук на Gong.bg също ще може да проследите по-интересните моменти от срещата.


Гостите стартираха по-агресивно и в 6-ата минута организираха добра атака. Евгений Сердюк комбинира с Матиас Курьор, но защитата на домакините бе добре подредена и предотврати опасността. "Белите" отговориха в 11-ата минута, когато Димитър Стоянов изпълни бързо тъч, подавайки към Мартин Петков. Нападателят навлезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но много неточно.

В следващите минути Славия владееше продължително топката, но на атаките им липсваше острота и те не водеха до опасности пред вратата на Иван Дерменджиев. В 22-ата минута феновете на стадион "Александър Шаламанов" станаха свидетели и на първия точен удар в мача. Велислав Василев получи в наказателното поле. Младокът нагласи топката на по-удобния си ляв крак и стреля в близкия ъгъл, принуждавайки Николай Кръстев да се намесва решително. 

Домакините отговориха с опасно центриране на Димитър Стоянов. Капитанът Радослав Кирилов достигна до топката и смени посоката, но последвалият му удар бе блокиран. Веднага след това варненци организираха бърза контраатака. Матиас Курьор навлезе в наказателното поле и стреля опасно в близкия ъгъл, но покрай вратата.

В 37-ата минута гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Емил Виячки, но след преглеждане ситуацията с помощтта на ВАР, главният съдия Георги Гинчев не посочи бялата точка.

Пет минути преди края на първото полувреме Черно море отбеляза попадение във вратата на Николай Кръстев, но то бе отменено заради засада. Матиас Курьор елегантно с глава подаде към Пабло Гарсия, който отблизо вкара, но нападателят преди това бе в нередовна позиция.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си. Гостите имаха добра възможност да открият резултата още в началните минути на втората част. Мартин Дичев центрира в наказателното поле, където Велислав Василев стреля с глава в далечния ъгъл, но Николай Кръстев решително спаси.

В 54-ата минута Иван Дюлгеров също показа рефлекс и отрази плътен изстрел на Тони Тасев от дистанция, а при добавката удар на Мартин Петков бе блокиран.

Две минути по-късно "моряците" откриха резултата. Евгений Сердюк нахлу в наказателното поле отляво и с техничен изстрел от малък ъгъл успя да реализира в мрежата на Николай Кръстев, който не се намеси по най-добрия начин и позволи топката да влети в мрежата му.

В следващите минути двата отбора действаха предимно в средата на терена, а играта често бе накъсвана от нарушения.

В 78-ата минута "белите" възстановиха равенството. Радослав Кирилов центрира в наказателното поле по великолепен начин, където Емил Виячки със страхотен изстрел от въздуха реализира в десния ъгъл.

До края на двубоя двата тима не успяха да реализират още попадения и резултатът остана непроменен.

СЛАВИЯ - ЧЕРНО МОРЕ 1:1

0:1 Евгений Сердюк 56'

1:1 Емил Виячки 78'

СЛАВИЯ: Николай Кръстев, Димитър Стоянов, Емил Виячки, Гьоко Зайков, Людовик Соарес, Никита Николаевич, Георги Вълчев, Иван Минчев, Тони Тасев, Радослав Кирилов, Мартин Петков

Треньор Мартин Кушев

ЧЕРНО МОРЕ: Иван Дюлгеров, Цветомир Панов, Влатко Дробаров, Живко Атанасов, Мартин Дичев, Даниел Димов, Пабло Гарсия, Стефан Велев, Велислав Василев, Матиас Курьор, Евгений Сердюк

Треньор Илиан Илиев