Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментара юбилейното 60-то издание на церемонията "Футболист на годинатa", която за втори пореден път бе спечелена от капитана на Локомотив Пловдив Димитър Илиев. Заради пандемията от коронавирус обаче тя се състоя само онлайн.

Според боса на столичния клуб, звездата на другия пловдивски отбор Ботев Пловдив - Тодор Неделев би могъл да има вече няколко такива приза, ако не са били травмите му и не толкова сериозното отношение.

"При тази ялова година и слаб национален отбор е нормално да нямаме изявен фаворит за футболист на България. Така че според мен всеки можеше да стане №1 за 2020 година. Не че имам нещо против Димитър Илиев. Категорично не. Уважавам го момчето, добър футболист е, избрали са го. Аз не вярвам да е имало някакви задкулисни игри", спорели Стефанов, цитиран от Блиц.

"В тази връзка искам да кажа, че ако Тодор Неделев беше малко по-сериозен и с по-малко контузии, можеше не един, а няколко пъти да стане №1 на България. Това момче притежава изключителни качества, но…Ако трябва да съм напълно откровен, единствено съм доволен от избора за треньор на годината. Първото място напълно заслужено спечели Николай Киров, когото много уважавам и ценя“, добави членът на Изпълкома на БФС, който е заедно с "белите" в Турция.