Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов говори след проведената среща в Бояна.

„По мое лично мнение ВАР няма да е полезен. Друг е въпросът, че това се налага, задължават ни и това трябва да се направи. Мисля, че футболът губи много от динамика. Получава се като в тениса с Ястребовото око – дали топката е вътре или вън. Както викат сърбите – не е то е то. Баба ми на времето ми казваше - „Вместо да изпишем вежди, да не извадиме очи“. Дано да е за добре“, каза Стефанов.

„Нормално е да създаде логистични проблеми. Нашите стадиони не отговарят на тези изисквания, с изключение на един-два стадиона. При нас е малко на сила хубост да направим. Но ни задължават и трябва да го направим. УЕФА и ФИФА го правят. Тяхната дума е закон. Всички отбори трябва да го направят. Ще бъде за първата шестица, ако успеем да го въведем. Но ще се справим, защото българите сме най-големите хакери в света. Нашите съдии от нищо нещо правят, а особено от ВАР“, добави още той.

„Мисля, че трябва да имат и шанс младите момичета. За мен е по-добре женски футбол, отколкото женски ММА или щанги. По-добре и по-приятно е. Много страни го практикуват и то с успех. Бих го направил в Славия. Защо не? Имаме толкова много момичета в този рейон, които ще искат да се запишат и да тренират. На всеки млад човек, който му дадеш шанс да се движи, тренира и да се откъсне от лошите навици е плюс“, каза президентът на „белите“.

„Не знам и не се интересувам за президентския пост на БФС. Мераклии сигурно има много, но това изисква възможност да управляваш един феномен. Ако започнеш да правиш собствени съчетания и да бъркаш футбола с виждания с извънземните, нямаш място. Ако преди това си бил нещо във футбола и си мислиш, че можеш да управляваш...Според мен трябва да бъде човек, който да се занимава с управлението на националните отбори, детско-юношеския футбол и всичко, което е свързано с представителните функции. Вътрешното първенство трябва да бъде прехвърлено в професионалната лига и там ми се иска да има интелигентни млади хора да погледнат, за да има справедливост. Да не се превръща първенството в търгашество. Съдийски грешки е имало и ще има. Лошото е, че в България едни имат един милион, а други десет лева. Но трябва така да се направи, че да се даде шанс на всички да могат да се изявят и покажат, защото най-големите таланти и големи футболисти в България идват от отбори, които не са с милиони. Трябва да дадем шанс на всички. БФС трябва да даде вето на отборите, които са пълни с чужденци“, каза Стефанов.

„Не съм по прогнозите, а по пожеланията. Пожелавам на двата отбора да победят. Мисля, че Акрапович може да излъже Моуриньо. Много ми се иска. Не знам какво е моментното състояние на БАТЕ Борисов, но ЦСКА има добри футболисти. Лошото е, че мачовете са без публика и според мен, ако имаше фенове по трибуните, щеше да помогне много на нашите евроучастници“, каза още той.