Треньорите на ЦСКА Стойчо Младенов и на Славия - Златомир Загорчич се изправят днес един срещу друг. Двамата имат стари сметки за разчистване, пише "Мач Телеграф".
 
На 16 септември 2004 година Литекс излиза срещу австрийския ГАК от Грац в мач в турнира за Купата на УЕФА. Треньор на ловчанлии е Екзекутора на Ливърпул, а капитан на отбора - Златомир Загорчич. Литекс започва добре мача в Австрия, но от безобидна ситуация в 12-ата минута Заги играе с ръка в собственото си наказателно поле. Сръбският защитник с български паспорт е изгонен с директен червен картон, а Басина открива резултата за домакините от дузпа. Следва унищожително 5:0 за ГАК, което е един от най-големите резили на родни отбори в евротурнирите от 2000 г. насам. 
 
Загорчич е гледан в този мач от треньора на швейцарския Ивердон, който си заминава след мача. Постъпката на Златомир Загорчич му коства изгонване от Литекс няколко дни по-късно, като в отбора се усъмняват, че той е играл симулативно. Тази загуба до голяма степен предрешава и съдбата на Стойчо Младенов, който е освободен от клуба малко по-късно. При всички положения Стойчо има основания да се сърди на сръбския защитник и може да му върне сега, когато двамата ще се изправят един срещу друг като треньори.
 
Още новини четете в днешния брой на "Мач Телеграф"