Предводителят на Етър - Светослав Петров, говори след загубата от Славия с 0:1 в София. Бившият халф на ЦСКА благодари на лекаря на "белите" - Дениз Йълмаз, който е помогнал на "болярите", след като Моузес Кандидус е вдигнал 40 градуса температура преди срещата и е получил системи от столичани да се стабилизира състоянието му. 

Иначе, Петров не беше доволен от поражението, но отчете, че тимът му не е играл добре, заради което в пореден мач "болярите" не взимат точки.

„Не съм доволен не само от резултата, като цяло в големи периоди от мача и от играта, тъй като за мен имахме възможност да играем повече с топката. Имахме идея кого да търсим, в коя зона и от кого да идва паса, но не се получи много добре. Не искам да се оправдавам, но от мача с ЦСКА много хора не излязоха добре. Днес игра защита на 2 тренировки. Имахме двама дебютанти. Моран излезе рано, а точно преди мача Мозес вдигна 40 градуса температура в съблекалнята. Благодаря на доктора на Славия, тъй като му сложиха системи и предприеха мерки. На практика и на почивката правихме смяна. Това не е оправдание, за мен е шанс тези, които не са играли, да се покажат. Не се защитихме по най-добрия начин. Имахме ситуации, но не достигна малко. Ще работим още, яд ме е, защото можеше и днес да не си тръгнем с празни ръце“, каза Петров.

„Веруюто е, че в защита и нападение играе целия отбор. И Роналдо и Меси да пуснем напред и не ги захранваме с топки, няма да има никакво значение дали играем с двама или трима. Прекалено много непредизвикани грешки в ситуации, които не предвещаваха това да се случи. Наруши се ритъма и това, което търсим. Прекалено много грешки направихме. Когато допуснеш 3, пада самочувствието. Ще се опитваме, има мачове докрая. Хубавото е, че този мач не ни вкараха гол 4-5 минута“.

„Мачът с ЦСКА емоциално не ни изтощи, но прекалено много жертви дадохме и те ще излязат за дълъг срок от строя. Още 1-2 седмици няма да можем да разчитаме на тях. Това нарушава баланса и ще опитаме да извлечем най-доброто от останалите“, добави още той.

„Срещу Лудогорец нищо не мога да кажа. Имаме 3 човека, които в следващите дни ще разберем за състоянието им. Жоро Ангелов е със съмнение за счупена скула. Шано и той сигурно за седмица. Ники Янков днес каза, че има разтежение – минимум една седмица, Моран също. Сега нищо не мога да кажа на кой ще разчитаме и ще е в състояние за мача“, завърши Светльо Петров.