Славия приема Локомотив София в последен мач от плейофите на efbet Лига. Двубоят на стадион "Александър Шаламанов" стартира в 19:30 часа и ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата. Славия се нуждае успех в борбата за седмото място и бараж за Лига на конференциите. Съдия на мача ще бъде Станислав Тодоров.


Към момента Славия дели седмото място с Арда по точки - и двата тима имат 55, но кърджалийци са по-напред заради преките двубои. Съставът на Александър Тунчев успя преди дни да обърне "белите" и да постигне победа с 3:2. Сега Славия се нуждае от успех срещу столичния си опонент, за да има шансове да се пребори за седмото място и баража, разбира се, това ще зависи и от резултата в двубоя Ботев Пловдив - Арда.

Отборът на Славия не е печелил в последните си четири мача, като срещу Локомотив София записа равенство 1:1 в предния мач от плейофите. В редовния сезон пък тимовете си размениха по една победа в първенството, но "железничарите" надделяха в четвъртфинален мач за Sesame Купа на България и елиминираха "белите" от турнира. 

В Локомотив София е пълно с трудности и неяснота за бъдещето, а играчите на Станислав Генчев загубиха последните си два мача от Арда и Ботев Пловдив. "Железничарите" не могат да прогресират в класирането, но ще излязат за своята чест в мача със Славия. 

Дарко Тасевски пък ще изиграе последните си минути като професионален футболист иммено в най-старото столично дерби.

Ето и различните сценарии в битката за седмото място:

- Ако Арда и Славия запишат еднакви резултати, Арда ще завърши на седмо място заради по-добрите си показатели в преките мачове

- Ако Арда победи Ботев Пловдив, ще завърши на седмо място, независимо от резултата в София

- Ако Славия победи Локомотив София, ще завърши на седмо място, при положение, че Арда не спечели гостуването си в Пловдив.