Президентът на Славия Венцеслав Стефанов гостува в предаването "Арена Спорт" по БНТ. Той коментира актуалните проблеми в Славия, породили смяната на треньора Хосе Мария Бакеро и назначаването на Иван Колев. Босът на "белите" взе отношение и по темата за националните отбори и битката за шампионската титла в България.

"Иван Колев е дал път на много футболисти в Славия - и на братята, и на Филип Кръстев. Той ще продължи нашето верую да дава шанс на българи", продължи той. Ръководителят на ПФК Славия коментира и защо не са се получили нещата при предишния наставник Хосе Мария Бакеро и допълни, че основното му желание в момента е да види тимът да заиграе по-добре.

"Изобщо треньорите, които работят в тези държави имат други виждания за нашия балкански футбол. Не обвинявам Бакеро, разделихме се като приятели. Трябва да върнем старото лице на Славия и смятам, че ще успеем скоро. Бакеро вярваше в своята философия", каза Стефанов.

start-photo.bg
22 снимки

"Иван Колев знае рецептата как да върне отбора на Славия там, където му е мястото. Аз не съм треньор, а гледам и се радвам като феновете. Засега не съм поставил цели пред Иван Колев. Иска ми се отборът да заиграе, както го правеше преди при него. Убеден съм, че ще успее и ще направи така, че и занапред да имаме таланти. Иска ми се моите колеги да не гледат само класирането", добави президентът на Славия.

Накрая той засегна и темата за липсата на достатъчно качество в националния отбор на България. "Няма как да върви националния отбор, като във водещите отбори имаме по 2-3 българи. В другите евентуално по 4-5. Как да съберем футболисти за национален отбор? Това, което сме посадили не е порасло, защото даваме път на безкрайно много иностранци", завърши Венцеслав Стефанов.

"Силно се надявам, че Локомотив Пловдив и Черно море ще удържат на този устрем в първенството и да се преборят за титлата. За шансовете на Левски и ЦСКА - а дано, ама надали. Не виждам причина Лудогорец да не стане отново шампион", анализира Стефанов.