Президентът на Славия Венци Стефанов даде интервю за Gong.bg, в което говори за новия собственик на Левски Наско Сираков. Благодетелят на "белите" не пропусна и новината на деня - че ще се допускат фенове на стадионите и помощта на премиера на България Бойко Борисов към голяма част от футболните клубове в България.

„Това, че ще има публика на стадионите е много добра новина и се радвам, че се взеха такива мерки и да допуснем привърженици на стадионите. Не е тайна за никого, че футболът е игра за феновете и без тях тази игра не е същата. Още повече след тази дълга пауза заради коронавируса те са зажаднели за футбол”, заяви Венци Стефанов.

„Наско Сираков съм сигурен, че ще се справи с управлението на Левски само при един вариант – ако се намери финансиране на клуба, иначе „дупе да му е яко”. Едно е да си футболист или спортен ръководител, а съвсем друго да носиш управленческа тежест на раменете си. Не е тайна, че положението там е много тежко. Едно е да почваш от нулата, а съвсем друго е с 20-30 милиона назад”, каза Стефанов.

Накрая Венци Стефанов коментира и помощта от Борисов. „Левски, ЦСКА, Берое, Ботев, Локомотив Пловдив и още няколко други клуба трябва да палят свещи и да се молят за здравето на Бойко Борисов. Ако го нямаше премиерът, тези клубове щяха да са в трета или четвърта дивизия. Вижда се, че Борисов помага доста на футбола и спорта у нас. Малко ми е тъжно обаче, че все още не е оказал своя помощ на Славия, а ние сме най-старият столичен клуб и там всичко е прозрачно и е „бяло”. Неслучайно ни наричат „белите”. Ако има още такива клубове в България, които да залагат на млади таланти, националният отбор ще е съвсем по-различно ниво”, завърши Венци Стефанов.