Бившият треньор на Левски, Славия, Ботев Пловдив, Черно море, Спартак Варна, Спартак Плевен, Марек, Янтра, Калиакра и Царско село Велислав Вуцов поиска право на отговор по повод публикацията, че неговият син Светослав е бил преквалифициран от защитник във вратар като дете в школата на „сините“ след контузия на съотборник.

„Моето уважение и обич към Левски дълго време ме караха да мълча за някои неща. Когато ме уволниха, справедливо или не, не съм казал една дума против Левски. Същото беше и след всички неща, които се случиха със Светослав. Сега мога да започна от там, че ненавиждам някой да си приписва заслуги, особено в ситуации, от които едва ли не има защо да се срамува. Тиражират се информации, които нямат нищо общо с истината. Източниците прозират, но ще ги оставя без коментар. Просто ще кажа голата истина, която доста време премълчавах. Първо обаче трябва да се изясни фактът, че Светослав Вуцов не е станал вратар заради контузията на негов съотборник. Алекс се казва момчето и те са приятели и до днес. Не си спомням фамилията му, но той наистина имаше качества и бе добър вратар. Съжалявам за това, което му се случи. Не то обаче е причината Светослав да стане вратар. Това е лъжа. Той е вратар от 2015-а в школата на Левски, преди това наистина бе защитник, но един ден се прибра и ми каза – днес пазих. Той имаше желание да застане на вратата. През юни 2017, три месеца преди да се контузи това момче, той вече бе напуснал Левски и беше в Царско село. Няма такова нещо, че е станал вратар, защото се е случила тази контузия“, категоричен бе Велислав Вуцов.

„Оттам нататък следва да кажа, че отношението към Светослав през тези две години между 2015-а и 2017-а бе, меко казано, идиотско. Изключително некоректно, но ще бягам от подробностите, случките и най-вече от имената. Правя го с цел да не бъда краен. Въпреки че в отношението към него имаше много лични нападки към мен. Отношението към мен рефлектира върху него. Така или иначе той напусна Левски наистина много огорчен и обиден. В тази връзка ще кажа, че поговорката всяко зло за добро важи в неговия случай. Защото попадна първо в Царско село, после в Септември и най-вече сега в Славия и получи грижи, които го доведоха дотук. И той, и аз сме благодарни на тези клубове. Ще кажа само, че наистина факторите, които управляваха школата на Левски тогава, го обявиха за безперспективен. Аз обаче твърдя, че ако не друго, то поне качества да играе добър футбол има. Не е направил кой знае какво, но качества за голям футбол има и всички го виждат. За това искам да се сложи край на спекулациите с миналото му в Левски. Имената и фактите ги спестявам, защото не е нужно да нагнетяваме още напрежение по темата. Безизвестни хора да ги правя известни, не е нужно. Мисля, че фамилията Вуцови не заслужаваше такова отношение. Към когото и да е неин член. Все пак благодаря на спортното училище на Левски и най-вече на Стефан Аладжов и Георги Стоичков, които бяха негови ръководители, за страхотните грижи и помощ, която дадоха на Светльо, за да завърши средното си образование и сега да е приет в НСА“, обяви още Велислав Вуцов пред „Мач Телеграф“.