Златомир Загорчич поиска от своя състав да играе във всеки един двубой както през второто полувреме срещу Левски. Ето и какво каза той на пресконференцията след мача.

„Трябва да сме наясно с футболистите, с които разполагаме. Говорим през цялото време да вярват в себе си и своите възможности. И тогава разликата между всичките отбори няма да е такава, каквато бе преди определено време. Малко се скарахме на полувремето, говорихме си за някои неща, които направихме в прекалено много мачове през този сезон. Даже и днес ги имахме през първото полувреме. А това, което показахме през второто полувреме ми се иска да може да го показваме във всеки един двубой. И това да се случва във всеки мач от първенството, а защо да не играем и евротурнири. Това е начинът, по който трябва да си действаме.

Гадно е, когато изиграеш много добре мача, имаш си положенията, не успяваш да си отбележиш гол и тогава идва колебанието във футболистите. Те се питат защо се случва това. Това вече психология. Ще се опитаме да се справим и с това. Надявам се следващия мач срещу Пирин да излезем и ще покажем същата игра, но вече през всичките 90 минути.

Разликата в двете полувремена не идва от тактиката, а от отношението. Хората, с които разполагаме на терена трябва да се справят по-бързо със ситуациите. Това, което трябваше да се прави с топката на терена бе ясно за всички футболисти. Прото нямахме агресия в първата част и позволявахме свободните пасове без нарушения. Ние тренираме и се готвим за всеки един мач и гледаме само себе си. Търсим своя начин на игра. Футболистите са запознати с всички лоши и добри неща, но ние искаме да имаме наш стил на игра.

Второто полувреме го изиграхме много силно. Може би Левски премина центъра на терена само няколко пъти, броят се на пръстите на едната ръка. От това нещо съм доволен. Сега остава психологически да убедим футболистиет, че във всеки един мач, във всяка една минута да правят едно и също нещо на терена. Хареса ми и друго. През второто полувреме няколко души вдигнаха ръцете, защото вече нямаха сили, бяха дали всичко то себе си. Искам да виждам това във всеки играч“, обобще представянето на отбора си Златомир Загорчич.