Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич похвали своите момчета за характера, демонстрира при победата с 2:1 над Етър Велико Търново в 5-ия кръг на efbet Лига. Специалистът съжали, че те сами са си направили двубоя труден след поредния лековато допуснат гол, но отчете важността на спечелените три точки у дома.

„Равностоен мач. Може би влязохме по-хубаво и успяхме да вкараме гола, да поведем в резултата. После – това, което постоянно го правим – една глупост доведе до изравняването. Горе-долу равностоен мач. Имахме малко повече ситуации за гол”, каза Загорчич.

„Малко след гола имаше спад, което не ми допада. Позволявахме си много грешки, което не ми хареса. Покри ни късметът предвид попадението на Кръстев. Има още много да изисквам от нас като игра.”

„Просто при нас се получават глупости, които във футбола не се виждат често. Ще се опитаме да изчистим тези грешки. Не е от неопитност, а заради спад в концентрацията. Най-големият проблем е в това, че много от хората, които играха днес, не минаха подготовка. Имаме и контузени футболисти. Днес беше важно да спечелим мача на нашия стадион.”

„Надявам се, че контузените ще се оправят за следващия мач и ще можем да се подготвим да изиграем един двубой без грешки, който да бъде по-спокоен за нас”, добави наставникът на Славия.