Tреньорът на Славия Златомир Загорчич сподели очакванията си за предстоящото гостуване на Крумовград. Той заяви, че според него „белите“ са готови за сезона и е останал доволен от лагера, който направиха в Банско и контролите, които изиграха.

„Мисля, че двата отбора се познаваме добре след като бяхме на подготовка заедно в Банско. Видяхме някои интересни неща за тях, а отделно имаме и информация за отбора на Крумовград. Надявам се ние да играем по-силно от тях и да успеем да реализираме своите шансове. Излизаме за трите точки и се надявам да успеем да ги грабнем. Те имат доста нови момчета в състава. Това е първи мач и за двата тима. Ключово в този мач ще бъде настроението на отбора и концентрацията. Играчите трябва да излязат и да повярват, че може да си вземат мача”, каза Загорчич за „Мач Телеграф.

Себераздаването на футболистите през всичките 90 минути ще е от огромно значение за изхода на двубоя. Така трябва да действаме във всеки един мач. Ако успеем да го демонстрираме и да го направим ще натрупаме успехи. Всички играчи са на линия и на 95% съм наясно със стартовите 11“, сподели Загорчич.

„Радващо е, че успяхме да вземем 5 от 5 от контролните мачове, които изиграхме. Това е хубаво, защото футболистите натрупаха самочувствие. Това е положително за всички нас. Понякога трябва и да критикуваме играчите в определени моменти. Като цяло от лагера в Банско и мачовете, които изиграхме съм доволен. Само от две полувремена не съм доволен.

В моите очи момчетата са подготвени. Надявам се този сезон да бъде по-успешен за нас от предишния. Засега ме интересува единствено първата среща с Крумовград. Новите момчета постепенно свикват. Карл Фабиен постепенно ще се адаптира и ще получава своите шансове. След няколко кръга вероятно ще започне и като титуляр в даден мач. Ако има продажба на някой играч, може и да се стигне до привличане на още някой футболист и да реагираме по някакъв начин, но това зависи от доста неща“, заяви Загоричич.

подкрепя българския спорт