Треньорът на Славия Златомир Загорчич говори на пресконференция преди началото на лятната подготовка. Той сподели, че "белите" имат седем национали, които са получили по-дълга почивка. В отбора има и трима на проби. 

startphoto.bg
15 снимки

"Имаме доста хора, които взеха участие за националния отбор. Седем човека няма да стартират подготовка с отбора. Светльо и Томбак ще имат почивка, малките ще получат два дни повече и ще дойдат в Банско. Тези седем човека в момента не са с нас. Имаме трима човека на проби. Ще ги видим на тренировките и след това ще преценя дали да ги взема в Банско", започна Загорчич. 

"Най-много ни трябва нападател, ще имаме един защитник. Надявам се да намерим човек и за халфовата линия, ако не намерим - няма да се притесняваме. Тони Тасев е в съблекалнята и е с отбора. Галин Иванов също", сподели още той. 

"Ще работим двамата с Мартин Кушев. Ако преценим, че имаме нужда от още един човек, тогава ще реагираме. Търсим млади футболисти, опитваме се да ги развиваме и това ни е целта. Най-важното нещо е да намерим централен нападател. Целта е да развиваме млади момчета. Не е малко 7 момчета да играят в националния отбор на България от клуб като Славия. Ако успеем евентуално да влезем в евротурнирите, ще е идеално за всички. Подготвяме се да влезем здраво в първенството. Тенденцията в Европа е да се търсят млади футболисти", каза Загорчич.

Треньорът на Славия сподели и прогнозите си за UEFA EURO 2024. "Има страхотни отбори - Англия, Германия, Португалия, Франция, Хърватия на световни първенства играе много добре, надявам се Сърбия да направи нещо".