Наставникът на Славия, Златомир Загорчич, остана бесен, след като сметна, че съдийството по време на загубата с 0:1 срещу Локомотив София е било под всякаква критика. Специалистът добави, че нивото на съдийството у нас е трагично и че не е бил съгалсен с 80% от отсъжданията в дербито. 

„Това, което видях, е, че бяхме по-добри от Локо днес. Не съм съгласен с повечето отсъждания, това вече е прекалено. Това, което се случва в родния футбол със съдиите, е престъпление. Не може по този начин. Надиграхме Локо и заслужавахме повече“.

„Много ситуации имаше. Това не е нарушение при отменения гол. Това е просто единоборство. Пълни тъпотии. Това са крадци, откраднаха парите от момчетата ми, които се опитват да хранят семействата си. Не искам да продължавам, че ще почна да псувам“.

„От 80% от отсъжданията не бях изобщо доволен. Всички съдии сигурно ще ми с обидят и ще свирят по същия безобразен начин. Трябват наказания, както и нас ни наказват. Какви нерви трябва да има човек, за да не покаже емоции след такова нещо. Съдийството в българския футбол е абсолютна трагедия“, завърши Загорчич.