Венцислав Керчев е пред завръщане в игра за Славия за двубоя срещу шампиона Лудогорец в efbet Лига. Универсалният защитник, който дебютира и се контузи при победата на "белите" с 2:1 срещу Левски в първия кръг от шампионата, лекуваше травма през последните близо два месеца.

Треньорското ръководство на столичани не искаше да рискува с по-ранно включване в игра на бившия младежки национал. 24-годишният Керчев вероятно ще бъде използван като централен бранител заедно с играещия на нетипична за него позиция в последните мачове Георги Вълчев, който е дефанзивен халф.

Вълчев принудително беше върнат в центъра на защитата на Славия в четири двубоя от шампионата заради контузията на Людовик Соарес, получена в двубоя на "белите" с Локомотив в Пловдив. Разместванията в защитната линия доведоха до това Андреа Христов да играе като десен бек, докато Ертан Томбак трябваше да бъде преквалифициран в ляв краен бранител.

Централният бранител на столичани Емил Виячки е наказан за двубоя у дома на Славия с отбора от Разград в неделя заради натрупани жълти картони от предходните срещи. Има огромна вероятност отбраната на "белите" да бъде в състав: Андреа Христов, Георги Вълчев, Венцислав Керчев и Ертан Томбак.

Мястото в халфовата линия на наказания заради червен картон Кемело Нгуена най-вероятно ще бъде заето от Ерол Дост, докато левият краен защитник Людовик Соарес продължава лечението си от контузия. Славия е на трето място в класирането до момента, докато Лудогорец е лидер в efbet Лига.