Славия е на път да привлече двама играчи оказали се ненужни в Арда Кърджали. "Белите" искат да се подсилят с халфа Венцислав Бенгюзов и с централния нападател Ивайло Димитров. Косъма вече бе част от състава на столичани, с който спечели Купата на България през 2018 година, информира „Тема спорт”.

Вчера Бенгюзов окончателно приключи отношенията си с кърджалии. Договорът на халфа беше разтрогнат по взаимно съгласие. Той не влиза в плановете на треньора Стамен Белчев, като същото важи и за Ивайло Димитров и Веселин Марчев. Те също се очаква да разтрогнат в близките дни.

Последният мач на Бенгюзов бе срещу ЦСКА преди дни, така че раздялата е доста изненадваща. Сега Славия се надява да се възползва от ситуацията и да вземе полузащитника в състава си заедно с Ивайло Димитров. Нападателят е желан и от ЦСКА 1948.

Както е известно, от началото на сезона "белите" са преследвани от контузии и наказания. Поради тази причина треньорът Златомир Загорчич е много доволен, че ще може да разчита на още двама футболисти, като сърбинът познава отлично качествата на Косъма.

Очаква се в следващите дни Славия да уреди контрола за паузата в шампионата. По това време в клуба се очаква да пристигне на проби и чуждестранен играч.