Няколко са ключовите думи за успеха на Лудогорец срещу Брага с 2:0. Първи и исторически в евротурнирите за България на португалска земя.

Винаги ни е правило впечатление огромното самочувствие, с което излизат „зелените“ в Европа. Дават вид, че не им пука особено от това дали срещу себе си имат някой гранд или отбор от своята черга.

Домусчиев поздрави отбора, постави цел

Това е една от ключовите думи за победата. Няма значение от стадиона, няма значение от съперника. Лудогорец знае какво може и излиза на терена с отлично самочувствие.

Вторият важен фактор за успеха е опитът. Лудогорец натрупа много в Европа през последните години и го използва по най-добрия начин.

В този случай изпъкна и тактиката. Откакто Димитър Димитров пое Лудогорец, той редува различни постройки. Този път заложи на 5-4-1. Бе забелязал силните страни на съперника и ги неутрализира. Поемайки риска да бъде критикуван, ако новата за отбора тактика не бе проработила.

И обясни защо е направил това

Моци: Перфектен мач, класираме се, ако пак бием Брага

Споменахме Херо – да. Никой не се е съмнявал в неговата треньорска класа и тактически способности. Имаше леки притеснения дали неговият темперамент ще пасне на особеностите на чуждестранния легион в Лудогорец. Резултатите до момента отговарят утвърдително.

Лудогорец с футболна лекция в Брага, записа исторически успех за България

Можем да добавим и късмета, разбира се, в някои ситуации като незачетения заради тънка засада гол на португалците. Но късметът е част от играта, а и с него обичайно се ползват силните.

Така българският шампион излезе начело в своята група в Лига Европа. И още в следващия кръг, срещу същия съперник Брага, но вече на българска земя, може да си опече класирането за 1/16-финалите. В една много трудна, коварна, равностойна група, в която първоначално Лудогорец не бе поставян сред фаворитите за продължаване напред.