Един от съперниците на Лудогорец в групите на Лига Европа Байер Леверкузен е разтресен от сериозни трусове, свързани с треньорския пост. Наставникът Хайко Херлих има ултиматум да вдигне състава възможно най-скоро. 

"Аспирините" започнаха трагично кампанията в Бундеслигата и записаха две поражения. Херлих е получил за задача да не губи следващите два мача на тима, които са с Байерн в Бундеслигата и именно с разградчани в Лига Европа. 

Изпълнителният директор на Байер Фернандо Каро заяви, че засега Херлих получава пълното доверие на ръководството, но трябва да направи всичко да изпълни краткосрочните и дългосрочните цели пред себе си. Краткосрочните са именно актив от тези два двубоя, а дългосрочните - преследване на място в Топ 4 в крайното класиране, дори титла. 

"Срещнах се с Хайко, той е наясно какво му предстои. Доверието е налице, но целите са непроменени. Искаме краткосрочни успехи, а в крайна сметка и място в Шампионската лига, а защо не и да участваме в борбата за титлата", заяви Каро.