Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич бе доволен след успеха на "белите" над Илвес Тампере с 1:0 във Финландия. Точен за носителя на Купата на България бе Момчил Цветанов в 80-тата минута.

"Първото полувреме контролирахме събитията на терена. Имахме търпение и направихме точно това, което искахме. Вкарахме гол, но имаше засада за съжаление. СЛед 40-тата минута се поведохме по тяхната игра, което не ми хареса. През второто полувреме успяхме да се контролираме, но не успяхме да отбележим в началото. После Момчил вкара и това е положителното от мача”, сподели Загорчич на пресконференцията след мача.

„Вторият мач ще бъде труден. Трябва да се раздадем повече и много ми се иска да контролираме топката по време на мача. Ако го направим, ще спечелим и втория мач. Мачът е дебютен за много мои футболисти и е нормално да има страх, след като направиш две-три грешки. Само Георги Петков има международни мачове”, завърши Златомир Загорчич.

Наставникът на Илвес Тампере Ярко Вис отличи българския противник, който според него е надиграл Илвес по повечето показатели.

"Тъжен съм, че допуснахме гола, който дадохме на Славия. Въпреки това съм горд с младия и перспективен наш тим. Момчетата се бориха до самия край. Допуснахме грешка при пресирането, когато Славия ни наказа, но съм позитивен за реванша в София. Не ми допадна, че играхме с високи топки, които бяха силно изритани напред. Предполагам, че футболистите прецениха да играят така, за да не рискуват да се контузят, предвид фактът, че теренът е с изкуствена настилка. Тактиката на Славия не ни изненада, но пък бяха много по-солидни от нас в единоборствата, което ме учуди. Те ни превъзхождаха при първата и втората топка и заслужено победиха", заяви Вис.