Славия гостува на Хайдук Сплит на стадион „Полюд“ от 21 часа в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще бъде ръководен от Василе Маринеску. 

Следете всичко за двубоя в Gong.bg!

Милен Гамаков и Момчил Цветанов имаха проблеми след двубоя с Берое през уикнеда. Двамата все пак се очаква да започнат като титуляри за Славия в гостуването срещу Хайдук.

Очаква се на вратата да се завърне опитният Георги Петков. 42-годишният страж се контузи преди реванша с Илвес Тампере и в последните два мача под рамката бе 19-годишният Антониос Стергиакис. Петков се чувства доста по-добре и почти сигурно ще започне в първата среща с Хайдук.

"Надявам се да покажем лицето на нашия отбор от последните мачове и да вземем един добър резултат. Настроението в отбора е добро, не се притесняваме от местната публика, която е много гореща и темпераментна. Вярвам в нашите възможности, оптимист съм“, коментира старши треньорът на Славия Златомир Загорчич.

"Белите" досега никога в историята си не са успявали да отстранят съперник от Балканите. Всъщност първият двубой с тим от тази част на света е именно срещу Хайдук през сезон 1970/71, когато столичани губят с 0:3 като гост, а след това побеждават като домакин с 1:0 в среща от 1/32-финала в Панаирната купа, но отпадат от турнира.

Миналият сезон хърватите отстраниха Левски точно на тази фаза на надпреварата.