За разлика от предходния етап от турнира за купата на България, когато все пак имаше едно голямо дерби – това между Лудогорец и ЦСКА, днес емоциите при жребия си дадоха почивка.

Почивка до пролетта, защото осминафиналната фаза от турнира за националния трофей ще се изиграе през декември, а възловите мачове и големите дербита очевидно остават за втората половина от сезона.

Няма да играят помежду си нито Левски срещу ЦСКА, нито Ботев Пд срещу Литекс. „Сините“ получиха корав съперник в лицето на Черно море, който обаче не е в добра форма. Реваншът във Варна обаче ще даде и допълнителен импулс на съперничеството в тази двойка. „Червените“ пък, насочвани от късмета на Димитър Пенев, изтеглиха за съперник Чавдар Етрополе, с който не би трябвало да срещнат проблеми в два мача.

От останалите двойки, като равностойна и интересна, изпъква битката между Славия и Ботев Пд, като че ли с леко предимство за „канарчетата“, не само заради домакинството във втория мач.

Макар и новият регламент да не дава поле за големи изненади, все пак да не забравяме, че говорим за купата. А това е турнир, който по дефиниция генерира сюрпризи.

И все пак основното ястие в надпреварата остана за напролет. Може би така е и по-добре.