Дунав намери място на четвъртфиналите за Купата на България след измъчена победа над Струмска слава. Срещата се игра на стадиона в Русе, а в крайна сметка "драконите" надделяха с 2:0. 

Мачът се игра при ужасяващи условия под проливен дъжд и силен вятър, което направи терена изключително тежък. Множеството локви по цялото му протежение затрудниха максимално играчите, но все пак класата на русенци си каза думата и те изковаха успеха. 

А мачът можеше да се развие по съвсем различен начин. Още в средата на първата част гостите от Радомир, които се борят за оцеляване във Втора ига стигнаха до дузпа, която обаче пропиляха. В 23-та минута Ивайло Стоянов стреля в обсега на вратаря Александър Конов, който успя да избие. 

Всичко обаче си дойде на мястото точно преди почивката. В 45-та минута Димитър Георгиев се измъкна и с хубав преодоля вратаря на Струмска слава и с това попадение сякаш пречупи съперника. 

Остана време и за второ попадение в този мач, което окончателно сложи точка на спора. То падна в 59-та минута, а негов автор беше Божидар Васев, който беше най-съобразителен при едно разбъркване. Оттам-нататък двубоят само се доиграваше и Дунав в крайна сметка се поздрави с класирането.