Нова порция футболно шоу за Купата на България ни очаква днес. Предстоят да се изиграят още седем двубоя от 1/16 финалите на турнира, които да определят кои от тимовете ще продължат напред в надпреварата.

Кубемба класира ЦСКА на осминафинал с хеттрик

Във вторник станахме свидетели на разгромната победа на ЦСКА срещу Несебър с 4:1, който се класира безпроблемно на осминафиналната фаза в турнира. Левски от друга страна бе доста по-пестелив в представянето си, реализирайки едно-единственото попадение срещу Ботев Гълъбово в продълженията на двубоя, което все пак донесе на „сините” място в следващия етап.

След кански мъки Левски скъса мрежата на Ботев

Иначе Берое, Дунав, Септември София, както и втородивизионният Царско село също прескочиха прага на първия кръг от същинската фаза на надпреварата. 

Берое не повтори грешката от миналата година

В днешния ден отборите от Първа лига Славия, Черно море, Етър, Верея, Пирин и Витоша Бистрица започват похода си към осминафиналите.  Шест от мачовете за Купата са с начален час 16:00, докато Литекс – Витоша Бистрица започва точно от 19:00 часа и ще имате възможност да го проследите на живо по DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и минута по минута на GONG.BG.

Крайните резултати от 1/16-финалите за Купата на България

През последната седмица “бистришките тигри” извоюваха своята втора точка в Първа лига след равенство 0:0 срещу Пирин. Все пак Витоша остава на последното място в класирането с актив от 2 пункта.

От друга страна подвизаващият се във Втора лига Литекс добави нови три точки към актива си след победа 1:0 над Оборище Панагюрище в мач от 8-ия кръг на първенството. От началото на сезона ловчанлии имат две равенства, две загуби и четири победи, като в момента са на петото място в класирането с 14 точки.

Двата тима вече са срещали на терена по-рано тази година. Витоша и Литекс се изправиха един срещу друг в контрола през лятото, но не успяха да излъчат победител в двубой, завършил при резултат 0:0.

Вижте пълната програма от 1/16 финалите за Купата на България за 20 септември:   

Ботев Враца - Пирин Благоевград 16:00 часа

Локомотив София - Верея 16:00 часа

Монтана - Черно море 16:00 часа

Поморие - Етър 16:00 часа

Струмска слава - Созопол 16:00 часа

Черноморец Балчик - Славия 16:00 часа

Литекс - Витоша Бистрица 19:00 часа / DIEMA SPORT, GONG PLAY/